Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχει άραγε ο Θεός;

Υπάρχει άραγε ο Θεός;
-Σίγουρα όχι γιατί αλλιώς πως εξηγούνται τόση μιζέρια και δυστυχία στον κόσμο;
Δείτε την απάντηση στο video που ακολουθεί.


13 σχόλια:

  1. Αν οι άνθρωποι δεν "πάνε"στο Θεο,ίσως φταίει γιατί ποτέ δεν έκανε την ύπαρξή του αισθητή....Απλά ακούμε γι'αυτόν χρόνια,έχει διαφορετικά ονόματα και διαφορετικά "θέλω" από τον κάθε λαό...Αν υπήρχε, θα ήταν ΕΝΑΣ, με ένα όνομα και θα είχε τις ίδιες "απαιτήσεις" από όλους.Δεν θα έδινε-μέσα από την ιστορία-άλλες "εντολές" στους Χριστιανούς, άλλες στους μουσουλμάνους κ.τ.λ..Απλά η κάθε κοινωνία έφτιαξε μια ωραία ιστοριούλα μέσα από τις ανάγκες του λαού της και πούλησε "ελπίδα" μέσω ενος πνεύματος...ΒΟΛΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ύπαρξη Του την έκανε διακριτική. Αυτό που χρειάζεται είναι ειλικρίνεια είτε στην αναζήτηση είτε στην αμφισβήτηση μας. Όντως είναι ένας και το εκπληκτικό είναι ότι αυτό που ονομάζεις "απαιτήσεις" (που δεν υπάρχουν απαιτήσεις αν το δεις λίγο αλλιώς...) στη βάση του είναι ίδιο σε όλους είτε είναι κανείς Χριστιανός είτε Μουσουλμάνος είτε Βουδιστής είτε Μάο Μάο είτε αρχαίος είτε σύγχρονος , απλά οι διαφοροποιήσεις εισάγονται από τον ανθρώπινο παράγοντα και ως ένα σημείο αυτό είναι φυσιολογικό.
      Τέλος πίστεψε με , στο λέω γιατί το έχω δοκιμάσει μόνο βολικό δεν είναι να βαδίσεις τον δρόμο Του (...διὰ τοὺς λόγους τῶν χειλέων σου ἐγὼ ἐφύλαξα ὁδοὺς σκληράς...). Αναμένω την άποψη σας...

      Διαγραφή
  2. Τη λέξη απαιτήσεις την έβαλα σε εισαγωγικά, για να αναφερθώ στο ότι η κάθε θρησκεία "ζητάει" και διαφορετικά πράγματα από τους πιστούς στο όνομα του Θεού. Ο Θεός π.χ των μουσουλμάνων μέσα από το περίφημο ραμαζάνι τους "ζητάει" να μην τρώνε και να μην πίνουν νερό όλη μέρα για κάποιο διάστημα.Ποιος είναι αυτός ο Θεός που θέλει οι πιστοί του να λιμοκτονούν και να διψουν στο όνομά του και γιατί? Στο χριστιανισμό π.χ ο Θεός θέλει για 40 μέρες πριν το Πασχα να μην τρώμε κρέας,λάδι,γάλα....Γιατί? Οι τροφές τι σχέση έχουν με την καθαρότητα του ανθρώπου τη στιγμή που φεριπίν θα νηστέψεις, αλλά παράλληλα θα σχολιάσεις με τον άντρα σου τη χήρα από δίπλα που κάθε βράδυ μπαίνει κάποιος και θα γίνεις "κριτής".... Εν ολίγεις για να μην μακρυγορώ εννοώ πάντα πως ο δρόμος του Θεού έχει κάποια κενά, για τα οποία -προσωπικα πάντα- κανένας δεν μπόρεσε να με πείσει ή να τα καλύψει. Προέρχομαι από μία βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια,μεγάλωσα με το ΜΗ και το ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, μέχρι που σαν νοήμων άνθρωπος ξεκίνησα να ψάχνω να βρώ απαντήσεις,χωρίς να "καταπίνω" αμάσητες τις πληροφορίες των άλλων για το τι ισχύει και τι οχι. Ένα δεν κατάλαβα ποτέ. Ο χριστιανισμός είναι μία σχετικά "φρέσκια"| θρησκεία, μετράει μόνο 2000 χρόνια....Πώς οι Έλληνες που είχαν τη θρησκεία τους (Δωδεκάθεο) χιλιάδες χρόνια πρίν "αλλαξοπίστισαν"?Μήπως γιατί δεν ειχαν άλλη επιλογή? Μήπως γιατί τους την επέβαλαν? Τόσοι σκοτωμοί εξάλλου έγιναν στο όνομα αυτού του καλοκάγαθου Θεού...είτε τον λένε Χριστό,είτε Βούδα, είτε Μωάμεθ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περισσότεροι από εμάς προερχόμαστε από οικογένειες που δεν κατάφεραν να μεταδώσουν βιωματική και ζωντανή πίστη στα νεώτερα μέλη τους αλλά μόνο εθιμοτυπίες χωρίς να ξέρουμε το γιατί..., αλλά έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί αφού καταλάβαμε αυτή την έλλειψη δεν το ψάξαμε...
    Αν το ψάχναμε το κάθε μας ερώτημα αν ρωτάγαμε την εκκλησία :"γιατί έχεις την νηστεία ; , τι χρειάζεται;" κτλ θα λαμβάναμε απαντήσεις βαθύτατα βιωματικές και απολύτως τεκμηριωμένες , μπορεί όχι με την πρώτη ή την δεύτερη προσπάθεια αλλά σίγουρα δεν θα μέναμε αβοήθητοι.
    Το μόνο βέβαιο είναι:"Αιτείτε και δωθήσεται" και "τω κρούοντι ανοιγήσεται"
    Το ερώτημα περί νηστείας είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ (δεν κάνω τον έξυπνο)αλλά με δυσκολεύει το πληκτρολόγιο για να εκθέσω εν εκτάσει τα σχετικά.
    Πάντως πολύ σωστά λέτε ότι αν μη τι άλλο πρώτα πρέπει να νηστέψω από κατακρίσεις , κουτσομπολιά και ότι άλλο μικρό και ποταπό και μετά από τις τροφές , μόνο που αυτό εδώ και κάτι αιώνες το φωνάζει η εκκλησία μέσα από την διδασκαλία της όχι σαν μία λεπτομέρεια αλλά σαν κάτι βασικό και κεφαλαιώδες.
    Γι'αυτό πρέπει να ακούμε και την φωνή της εκκλησίας και όχι μόνο άλλους και άσχετους ή και αντίθετους , εξ άλλου ακόμα και οι κατάδικοι έχουν το δικαίωμα της απολογίας.
    Λέτε ότι: "σαν νοήμων άνθρωπος ξεκίνησα να ψάχνω να βρώ απαντήσεις,χωρίς να "καταπίνω" αμάσητες τις πληροφορίες των άλλων για το τι ισχύει και τι οχι."
    Και εγώ σας διαβεβαιώ ότι ΓΙΑ ΚΑΘΕ ειλικρινή και καλοπροαίρετο ΓΙΑ ΚΑΘΕ άνθρωπο αγνής διάθεσης ισχύει: "Αιτείτε και δωθήσεται" και "τω κρούοντι ανοιγήσεται".
    Παρακαλώ επειδή πραγματικά περιορίζομαι από την πληκτρολόγηση σκεφθείτε πάλι αυτά περί δωδεκάθεου και σκοτωμών και ποιος φταίει , και όποτε θέλετε τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εκάστοτε απαντήσεις που πήρα από κληρικούς σε απορίες μου, ήταν ότι ο Θεός είναι μέσα μας,ο Θεός όλα τα εποίησε με σοφία και γνώση κ.τ.λ.Επειδή όμως ο Θεός είπε:"Πίστευε και ΜΗ,ερεύνα,προσπαθώ να το ερευνήσω όσο μου επιτρέπεται.Ας παραθέσω όμως και σε εσάς κάποιες "κουτές" ενδεχομένως απορίες μου και ίσως να έχετε πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις.1)Αν ισχύει ότι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα πώς δημιουργήθηκαν τόσες φυλές?Μαύροι-Κινέζοι κ.τ.λ.2)Από τη στιγμή που προήλθε αιμομιξία για να αναπαραχθούμε, γιατί ο χριστιανισμός καταδικάζει την αιμομιξία και αναφέρει τερατογενέσεις αν πραγματοποιηθεί? 3)Γιατί ο Θεός "ακούει" τις προσευχές μερικών από τη στιγμή που όλοι προσεύχονται και κάνουν τάματα για κάτι?Γιατί θα πρέπει να "τάξω" κάτι σε κάποιον άγιο για να με κάνει καλά και συνάμα να περιφέρονται εικόνες γεμάτες στα χρυσα σαν να διαφημίζονται?4) Γιατί τόσος πλούτος στις εκκλησίες και στους κληρικούς, τη στιγμή που αυτοαποκαλούνται αγγελιοφόροι του Θεού,ο οποίος είναι τόσο ταπεινός?5)Γιατί ο Θεός "φανερώθηκε" σε ένα μόνο λαό?Οι υπόλοιποι πως θα ενημερωνόντουσαν στην υφήλιο?6)Γιατί ο κάθε λαός έχει και κάποιον πεφωτισμένο που έκανε "θαύματα"?Δεν ήταν μόνο ο Χριστός ο αληθινός?Διότι και οι άλλοι λαοί έχουν και αυτοί γραφές και μαρτυρίες.Όπως καταλαβαίνετε έχω άπειρες απορίες και δεν χωράνε όλες εδώ.Το θέμα θρησκεία,τεράστιο κεφάλαιο που δεν αναλύεται όμως σε μερικές γραμμές και για εσάς και για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκειμένου να γνωρίσουμε τον Θεό ,ποιος είναι , τι θέλει να μας πει ή τι θέλει από εμάς ,προκειμένου να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στα βαθύτερα υπαρξιακά μας ερωτήματα έχουμε μεταξύ των άλλων έναν απλανή οδοδείκτη : την Αγία Γραφή και κυρίως την Καινή Διαθήκη , μέσα εκεί λοιπόν αποκλείεται να βρείτε το πίστευε και μη ερεύνα όσο και αν ερευνήσετε...
      Σχετικά με την ερώτηση σας πως προήλθαν οι φυλές αν και δεν είμαι ειδικός (βιολόγος ή κάτι σχετικό) γνωρίζω ότι όλα τα είδη άρα και ο άνθρωπος διαμορφώνονται μέσα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα από τις συνθήκες που ζουν, δηλαδή ένας που ζει στη Αφρική φυσικό είναι να είναι μαύρος ή ένας που ζει στην ζούγκλα χωρίς ρούχα το σώμα του αναπτύσσει περισσότερη τριχοφυΐα κτλ , ελπίζω να έδωσα μερικές ιδέες...
      Ο χριστιανισμός φαντάζομαι και οι άλλες θρησκείες όχι μόνο συνιστούν αλλά και καταδικάζουν την αιμομιξία γιατί πραγματικά υπάρχουν τερατογεννέσεις , δεν είναι ένας εκφοβισμός αλλά μία πολύ πιθανή και επίπονη κατάσταση.
      Αν αρχικά για λόγους διαιωνισμού ήταν αναγκαίο κάτι τέτοιο , κατόπιν με τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου είδους η αιμομιξία δεν ήταν πλέον αναγκαστική άρα και εγκαταλήφθηκε.
      Ο Θεός ακούει τις προσευχές και τα αιτήματα των παιδιών του όπως ακούμε και εμείς αυτά που μας ζητάνε τα παιδιά μας. Αν τα παιδιά μας μας ζητούν κάτι που δεν θα τα ωφελήσει δεν τους κάνουμε αυτόν που ζήτησαν ακόμα και αν εκείνα μας παρεξηγήσουν.
      Κάποιες φορές ακόμα και εμείς δεν απαντάμε αμέσως αλλά αργούμε... ή άλλες φορές πριν καν μας ζητήσουν κάτι εμείς ήδη έχουμε φροντίσει.
      Ομοίως ενεργεί και ο Θεός σαν Πατέρας που είναι και αυτός ακόμα και αν τα παιδιά Του του θυμώσουν και δεν καταλάβουν την αγάπη Του.
      Τα τάματα δεν τα ζητάει ο Θεός αλλά ενισχύουν την πίστη του ανθρώπου και ίσως αποτελούν μία προσπάθεια να συγκινήσει ο άνθρωπος τον Θεό. Σας θυμίζω πάλι ότι τα παιδιά μας κάποιες φορές στην προσπάθεια τους να μας αποδείξουν ότι κάτι το θέλουν πολύ μας "τάζουν" πράγματα που εμείς αυτά καθ'εαυτά δεν τα χρειαζόμαστε αλλά μας συγκινεί η χειρονομία τους.
      Θα έλεγα ότι καλό είναι που υπάρχουν εικόνες με τάματα γιατί αυτό αποδεικνύει ότι κανείς δεν έκλεψε... αλλά επίσης είναι μία μαρτυρία για τους υπόλοιπους για ένα θαύμα που κάποτε έγινε. Δηλαδή καλό είναι κάτι να μας θυμίζει ότι έχουμε Πατέρα που φροντίζει για μας.
      Σχετικά με τον υποτιθέμενο πλούτο νομίζω ότι κυκλοφορούν υπερβολές από ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην εκκλησία. Πάντως θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια πράγματα αλλά πριν απ'αυτό αν θέλετε μπορείτε να ερευνήσετε από το internet σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία , μπορείτε να δείτε και αυτά : http://sigrino.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6706.html καθώς επίσης και
      http://sigrino.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5196.html και ότι θέλετε το βλέπουμε μαζί.
      Όντως ο Θεός φανερώθηκε αρχικά σε έναν μόνο λαό αλλά όπως βλέπετε και τους άλλους δεν τους άφησε στο σκοτάδι και τελικά ενημερώθηκαν όλοι.
      Πολλές φορές είναι δύσκολο έως και αδύνατο να γνωρίζουμε το γιατί του Θεού αλλά ταυτόχρονα είναι αγωνιώδες και άχαρο να κυνηγάμε αυτό το γιατί.
      Μπορούμε να καλλιεργήσουμε την σχέση μας μαζί Του ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΡΊΣΟΥΜΕ τα υπερβολικά γιατί και νιώσουμε να αφήνουμε με εμπιστοσύνη όλη μας τη ζωή και τις υποθέσεις στα χέρια Του.
      Τέλος μην αγνοείτε ότι το αν ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός δεν προκύπτει μέσα από την λογική και από τα επιχειρήματα αλλά κυρίως μέσα από την ειλικρινή αναζήτηση, σας θυμίζω "Αιτείτε και δωθήσεται" και "τω κρούοντι ανοιγήσεται" αν τον αναζητήσετε θα τον βρείτε ή μάλλον θα σας βρει εκείνος...
      Συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω και αν σας κούρασα με την πολυλογία μου πιο περιεκτικά και σύντομα δεν μπορούσα...

      Διαγραφή
  5. Όσον αφορά την πρώτη μου απορία και το πως δημιουργήθηκαν οι φυλές, δεν θα ήθελα να εμπλέξω την επιστήμη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θρησκεία και επιστήμη έχουν διαχωριστεί και αν αποδεχόμουν τις εξηγήσεις των βιολόγων για τις φυλές,θα έπρεπε παράλληλα να αποδεχτώ και την θεωρία της εξέλιξης, όσον αφορά την δημιουργία μας. Σαφώς λοιπόν και φταίνε οι κλιματικές αλλαγές και όχι ο Αδάμ και η Εύα κατ'εμέ. Σαφώς και φταίει το κλίμα στην Αφρική που πεθαίνουν οι άνθρωποι από τη δίψα γιατί δεν βρέχει .Φαντάζομαι αν ήταν στο χέρι του Θεού θα έριχνε πάλι ένα κατακλυσμό για 40 μέρες, με σκοπό αυτή τη φορά όχι να "αφανίσει" τους αμαρτωλούς,αλλά να βοηθήσει τα παιδιά του να μην πεθάνουν.Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες απορίες μου,νομίζω εξισώσατε τον Θεό και τους ανθρώπους.Μην μπερδεύουμε τις ανθρώπινες συμπεριφορές με την θεϊκή υπόσταση. Μην παραλληλίζουμε την συμπεριφορά μίας οικογένειας, με τον Θεό και τους ανθρώπους, γιατί με αυτή τη λογική κανένας γονιός δεν θα άφηνε να καταστραφούν τα παιδιά του,αλλά θα τα βοηθούσε είτε τον πιστεύανε, είτε όχι(εξαιρέσεις υπάρχουν ,αλλά λόγω πάντα της ανθρώπινης αδυναμίας). Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, από το λίγο του διαλόγου, κατανοώ και γνωρίζω πως σκέφτεστε και τι πιστεύετε. Σίγουρα αυτός ο διάλογος δεν γίνεται για να σας πείσω ή να με πείσετε για κάτι. Όπως σας είπα πέρασα σε αυτή την όχθη, όχι τυχαία.Υπήρξα στη δική σας 28 ολόκληρα χρόνια και δεν με κάλυψε. Τώρα είμαι πιο ήσυχη, πιο δυνατή ,πιο συνειδητοποιημένη. Τώρα δεν φοβάμαι και όσο χρόνος μου μένει να ζήσω ,τον απολαμβάνω χωρίς να χάνω το τώρα, ζώντας μια ουτοπική ζωή που θα μου φέρει υποτίθεται χαρά μετά θάνατον! Καλή συνέχεια στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν λέγοντας ότι επιστήμη και θρησκεία έχουν διαχωριστεί εννοείτε ότι βρίσκονται σε αντίθεση θα ήθελα να γνωρίζω με πιο τρόπο διαπιστώσατε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί εγώ γνωρίζω ότι μεγάλοι επιστήμονες ήταν και είναι ταυτόχρονα και πολύ πιστοί.
      Το κομμάτι μέχρι εκεί που αναφέρεστε στον κατακλυσμό στην Αφρική δεν το κατάλαβα.
      Συνεχίζοντας σχετικά με το αν μπέρδεψα το Θεό με τις ανθρώπινες συμπεριφορές θα ήθελα να σας πω ότι δεν είμαι θεολόγος για να μπορώ να εκφράσω κάποιες αλήθειες με επιστημονική ακρίβεια και ορολογία-δεν ξέρω αν θα είχε χρησιμότητα κάτι τέτοιο- αλλά σας μετέφερα το πως εγώ κατανοώ κάποια πράγματα όπως το πως ο Θεός συνδιαλέγεται με τον άνθρωπο και νομίζω ότι δεν ήταν άστοχο το παράδειγμα που έφερα αλλά είχε μια βαθύτερη βάση.
      Δική μου διαπίστωση και εμπειρία είναι ότι χωρίς καμία εξαίρεση ο Θεός δεν αφήνει κανένα του παιδί αβοήθητο και κανένα δεν το προορίζει για καταστροφή. Κάπου λέει ότι έβαλα μπροστά σου σαν επιλογές την ζωή και τον θάνατο , σε συμβουλεύω , σου προτείνω (αλλά με τίποτα δεν σε αναγκάζω) να διαλέξεις την ζωή...
      Στον διάλογο συμμετέχω για να βοηθήσω στον προβληματισμό και στην αναζήτηση , να στηρίξω αν μπορώ αλλά και για έναν ακόμη λόγο , για να θέσω σε δοκιμασία τα πιστεύω μου έτσι ώστε αν είναι λάθος να βρω δρόμο σωστότερο και καλύτερο και αν είναι σωστά και αντέχουν να να οικοδομήσω ακόμη περισσότερο πάνω σε αυτά και το τώρα και το μετά...
      Παρακαλώ δεν θέλω να παρεξηγηθώ ή να προκαλέσω αλλά ειλικρινά σας λέω ότι εγώ προσωπικά δεν νομίζω να έχουμε βρεθεί στην ίδια όχθη.
      Νομίζω ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με την όχθη μου όπως λέτε , όχι όλα όμως και όχι βιωματικά ίσως περισσότερο σαν υποχρέωση και πρέπει.
      Κοινό βίωμα των Χριστιανών είναι όχι μία ουτοπία αλλά μία ζωή και μία χαρά , μία ικανοποίηση ή όπως αλλιώς μπορεί να περιγραφεί όχι μετά θάνατον αλλά εδώ και τώρα και αν θέλετε με αιώνια επέκταση , μία κατάσταση που αυθόρμητα σε κάνει να λες Θεέ μου σ' ευχαριστώ , δεν αλλάζω με τίποτα αυτό που μου έδωσες.

      Διαγραφή
  6. Δεν αφηνει κανένα του παιδι αβοήθητο? Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πεθαινουν απο πείνα, από πολεμο, απο βιασμους,απο οπλα, απο ενα σωρό δεν ειναι παιδιά του? Ολοι αυτοί οι άξιοι άνθρωποι,που εχουν τοσο αγαπη να δωσουν και που δεν μπορουν να τεκνοποιησουν,αλλα "αξιωνει" γυναίκες που εχουν πεσει θύμα βιασμού ή γυναίκες εθισμένες σε ναρκωτικές ουσίες,δεν ειναι παιδια του? Αυτη ειναι η λεγομενη θεία δίκη?
    Οσον αφορα τωρα για την ιδια όχθη,ισως και να εχετε δικιο.Αν η δικη σας οχθη σημαινει να κυρητεις τον λογο του,να "πειθεις" ανθρωπους να ακολουθησουν το δρομο του,μέσα από τις γραφές, να πηγαινεις καθε κυριακη στην εκκλησια,να νηστευεις ολο το χρονο και τα σχετικά, τότε ναι δεν βρεθήκαμε ποτε στην ιδια οχθη. Αυτο που εκανα εγω ήταν να τον σεβομαι, να του μιλαω,να διαβαζω για τα εργα του, να μην προκαλω,να προσευχομαι και να ακολουθω πιστα τις εντολες του, μεχρι τη στιγμη που συνειδητοποιησα το προφανες.
    Τωρα όσον αφορά την επίστημη και το πόσο πιστοί είναι μην αυταπατάστε.
    Φανταστείτε ένα παγκόσμιο συνέδριο κοσμολογίας, με επιστήμονες από όλα τα μέρη του κόσμου, πιστούς στις πιο διαφορετικές θρησκείες, να συζητούν για την ηλικία του Σύμπαντος, και αντί να προβάλλουν επιχειρήματα που στηρίζονται στο φαινόμενο Doppler, το redshift των πιο μακρινών γαλαξιών και τη μέτρηση της σταθεράς του Hubble, να επισείουν τα ιερά βιβλία τους, από τη Βίβλο των Εβραίων μέχρι τις Βέδες των Ινδών ή τη Θεογονία του Ησίοδου ως πειστήρια για το ότι ο Κόσμος υπάρχει εδώ και λίγες χιλιάδες χρόνια.
    Πριν το Δαρβίνο, μια τέτοια σκηνή θα μπορούσε άνετα να είχε λάβει χώρα και στην πραγματικότητα ελάμβανε, απλώς δεν είχε παγκόσμιο και διαθρησκειακό χαρακτήρα. Μετά το Δαρβίνο, το σενάριο αυτό είναι απλώς ένα ... χαριτολόγημα, για να ξεκινήσει κανείς το άρθρο του! Ο Δαρβίνος διαχώρισε οριστικά τον επιστημονικό κόσμο από τις θρησκευτικές δοξασίες... Η θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής εμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και ήρθε να κλονίσει συνθέμελα έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχούσε μια θεοκρατική αντίληψη, τόσο στην τότε επιστήμη, όσο και στις κοινωνικές αντιλήψεις: ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο, με τον άνθρωπο στην κορυφή της πυραμίδας και τα ζώα να τον υπηρετούν. Και μέσα στο ανθρώπινο είδος, αφού υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, άρχοντες και δούλοι, λευκοί και μελαμψοί, έθνη προοδευμένα και έθνη εξαθλιωμένα, σημαίνει πως αυτή ήταν η θέλησή Του και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να την αμφισβητήσει.
    Σ’ ένα τέτοιο status quo, που με περίσσιο ζήλο προσπαθούσαν να διατηρήσουν πρακτικά και θεωρητικά ανέγγιχτο οι πάσης φύσεως ιδεολογικοί μανδαρίνοι των κυρίαρχων τάξεων (και των κυρίαρχων χωρών), η διατύπωση και μόνο της έννοιας της εξέλιξης, της μεταβολής, της κοινής καταγωγής των ειδών και, κατ’ επέκτασιν, και των ατόμων, ήταν ένας κακός εφιάλτης που ανέτρεπε εκ βάθρων το ιδεολογικό σκηνικό που είχε στηθεί, γι’ αυτό και πολεμήθηκε με λύσσα.Αν θελήσετε ποτέ να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που θα σας δώσει καλύτερες απαντήσεις από εμενα, το παραθέτω: http://www.biology4u.gr/index.php/2008-08-23-04-31-36/2008-11-13-06-47-52/282-2009-02-19-15-10-48
    Όπως καταλαβαίνετε, εσείς εχετε να μου δείξετε άρθρα από την αγία γραφή και από ευαγγέλια, τα οποια παρεπιπτόντως "ποσα είναι"?Απάντηση: Υπάρχουν τόσα ευαγγέλια όσες είναι και οι χριστιανικές αιρέσεις (δηλαδή μερικές χιλιάδες ευαγγέλια) και σε κάθε σύνοδο οι χριστιανοί τα αλλάζουν ώστε να ταιριάζουν με τα δόγματα της εποχής.
    Εγώ θα μπορώ μόνο να σας παραπέμπω σε άρθρα από γενετιστές και επιστήμονες που εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια τη μαγεία της δημιουργίας του κόσμου, από το γιατί τα πουλιά έχουν φτερά,μέχρι και την χρησιμότητα των μικροβίων.
    Αν επιμένετε να συνέχισουμε το διάλογο δεν εχω αντίρρηση, απλά στη συνέχεια θα εχω πιο "σκληρα" άρθρα, από αλλες "βίβλους" με απαντήσεις τεκμηριωμενες και αποδεδειγμενες, σε ολα οσα αναφέρεστε και δεν ξερω αν θα τα αντέξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι η 2 φορά που χάνω το κείμενο που είχα πληκτρολογήσει δεν μπορώ να το ξαναγράψω, αν θέλετε επικοινωνήστε 6974766365.

      Διαγραφή
    2. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε αυτό :http://sigrino.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8666.html

      Διαγραφή
  7. Ο Θεός επιτρέπει σε ανθρώπους να ταλαιπωρηθουν και να δυστυχήσουν σε αυτή τη ζωή, αλλά εφόσον πιστέψουν έστω και λιγο ότι υπάρχει και Του δείξουν έστω και λίγο αγνή εμπιστοσύνη θα τους βάλει στον αιώνιο παράδεισο, οπου εκεί θα βρουν αιώνια χαρά! καμία επίγεια δυστυχία δεν συγκρίνεται με την ανταπόδοση του Παραδείσου. ας μην αμφιβάλλουμε λοιπόν ότι Ο Θεός κανέναν δεν έχει αδικήσει. οι άνθρωποι ναι.
    Ο Αγιος Τριαδικός Θεός, η Υπεραγία Θεοτόκος, οι άγιοι και οι σεσωσμένοι είναι πολύ ανώτερα απο κάθετι το γήινο. βέβαια η Ανάσταση προυποθέτει την σταύρωση των παθών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω διάλογο με κάποιον/α που πιστεύει στον "παράδεισο". Οι αρχαίοι Ελληνες ήταν πολύ πιο σοφοί και ανοιχτόμυαλοι, γι'αυτο και διέπρεψαν..Οι σημερινοί κλείνουν τα μάτια και τ'αυτιά τους και "υπνωτισμένοι" ακολουθούν ένα παράδεισο....Κρίμα για τους λαούς που είχαν την ατυχία να γεννηθουν σε άλλη χωρα και θα πάνε οι δόλιοι στην κόλαση, χωρίς να φταίνε...Κρίμα και για εσάς,που αν η αληθινή θρησκεία είναι π.χ οι μουσουλμάνοι,θα πάτε κι εσεις στην κόλαση, γιατί ο Μωάμεθ είναι σαφής σαν τον δικό σας θεό..."όποιος με πιστευει θα ανταμειμφεί μετα θάνατον". Οποτε όλες οι θρησκείες μαζί παραθέστε τα κυτάπια σας, τις αποδείξεις σας, τις γραφές σας, τα θαυματα σας,τους αγιους σας κ.τ.λ. και ανακαλύψτε ποιος τελικα είναι ο αληθινός και ποιος παραδεισος μας περιμενει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή